במערכת אזעקה ישנה שברשותי היו מתוכנתים שלושה מספרי טלפון קבועים לחיוג בשעת אזעקה. לפי ספרות המערכת המספרים לא ניתנים לשינוי אלא על ידי החברה. בחנתי את הלוח וראיתי כי המספרים מאוכסנים בזכרון ראם סטטי מגובה סוללה מסוג DALLAS DS1220Y, כלומר שאם אצליח לאפס את הזכרון ימחקו המספרים.
הרכיב הוא יציקת אפוקסי של זכרון ראם סטטי רגיל, בטרית גיבוי ובקר הממתג בין מתח חיצוני למתח סוללת הגיבוי באריזת DIP תואמת ראם סטטי רגיל.
כדי לאפס את הזכרון יש צורך במחיקתו על ידי תכנת EPROM רגיל שאינו ברשותי. במקום להשתמש בתכנת, קדחתי מספר חורים בתחתית הרכיב לאיתור הסוללה, בצד ימין של התמונה
אחרי שקיצרתי את הסוללה למשך שניה אחת זכרון הראם הסטטי איבד את תכולתו והתאפס כך שהמספרים הקבועים נמחקו ממערכת האזעקה. לחלופין אפשר היה לאתר את חיבור הסוללה לבקר ממתג המתח DS1218 (בצד שמאל של התמונה) ולנתקו לשניה.
יום שלישי, 24 במרץ 2009
תאורת חירום לדים שהומרה לפנס לדים
תאורת חירום לדים מתוצרת יונדאי השתמשה בסוללת עופרת אטומה כמקור המתח. הסבתי את התאורה לפנס עם שלוש סוללות אצבע. לא נשאר דבר בפנס מלבד הלדים, מתג, סוללות ומעגל אלקטרוני קטן.
במעגל המקורי נגד הספק הפיל את מתח הסוללה 6V למתח הלדים כ 3.2V שימוש בנגד אינו יעיל כיוון שהמתח העודף (כמעט חצי ממתח הסוללה) מתבזבז כחום בנגד ובנוסף הנגד אינו מווסת את הזרם ולכן עוצמת הלדים קטנה כתלות במתח הסוללה. כדי לפתור בעיות אלו הרכבתי שלוש סוללות AA שמפיקות 4-4.5V כך שמפל המתח בין הסוללות ללדים יהיה נמוך ביותר ובנוסף במקום נגד עשיתי שימוש במעגל מייצב זרם של דן גולדווטר. המעגל פשוט -ארבעה חלקים בלבד - אבל עובד מצוין ומומלץ ביותר להפעלת נורות לד מכל הסוגים. ערך R1 הוא 100KOhm וערך R3 הוא 1Ohm.
הפנס המוגמר מאיר בעוצמה גבוהה וקבועה לכל מתח סוללות סביר והוא קל משקל מהמקורי עקב חסרון סוללת העופרת והשנאי.
פנסים עדיפים על תאורות חירום
תאורות חירום רגילות משתמשות בדרך כלל בסוללת עופרת אטומה 6V 4AH שלא חיה יותר מכמה שנים. השימוש בהן נדיר מאוד וקורה שהסוללה מתה עוד לפני שהיה שימוש אחד ויחיד בתאורה. יוצא שעלות שימוש אחד בתאורה כזו היא לכל הפחות כמחיר הסוללה, כ 50-60 ש"ח ורוב האנשים מחליפים את התאורה כולה בעלות של 70-80 ש"ח. במקום סוללת העופרת אפשר להשתמש בארבע סוללות אצבע AA שעולות פחות מ 10 ש"ח. את הסוללות לא חייבים להחזיק קבוע בתאורה אלא אפשר להכניסן לתאורה רק כאשר יש צורך, כך שתאורת החירום הופכת בעצם לפנס.
עדכון:בעלות נמוכה מעלות הסוללה אפשר היום לרכוש תאורת לדים קטנה וניידת.
עדכון:בעלות נמוכה מעלות הסוללה אפשר היום לרכוש תאורת לדים קטנה וניידת.
יום שבת, 21 במרץ 2009
יום ראשון, 15 במרץ 2009
מה לעשות עם מכשירים סלולרים ישנים?
שימוש אפשרי למכשירים סלולרים ישנים הוא כמטען סוללות חכם. כל מכשיר מצויד במטען מהיר כמו גם תצוגה למצב הסוללה.
נורות חסכוניות יותר או פחות
- נורה חסכונית 23W מתוצרת פיליפס מפיקה עוצמת אור של 1450 לומן ומחירה כ 40 ש"ח
- נורה חסכונית 32W מתוצרת יונדאי מפיקה עוצמת אור של 1400 לומן ומחירה כ 30 ש"ח
כלומר הנורה של פיליפס מפיקה קצת יותר אור מהנורה של יונדאי בצריכת חשמל נמוכה ב 28%. מה שעולה בזול עולה ביוקר?
יום חמישי, 12 במרץ 2009
תנור בחום נמוך
תנור בחום נמוך של 45 מעלות שימושי ל...
התנור המוגמר
- ייבוש צבעים
- ייבוש והקשיית דבקים
- ייבוש אלקטרוניקה שנרטבה
הכל בלי לפגוע במוצר.
המרתי טוסטר-אובן קטן לתנור בחום נמוך. לטוסטר-אובן היו שני אלמנטי חימום של 300W שחוברו במקביל לקבלת 600W. תחילה חיברתי אותם בטור להספק חימום של 150W. בהספק כזה טמפרטורת התנור הייתה 60 מעלות, גבוהה מדי. לכן הוספתי דיודת מתח גבוה בטור לאלמנטים לקבלת הספק חימום של 75W ואז טמפרטורת התנור הייתה כ 45 מעלות.
חיבורי החשמלהתנור המוגמר
יום רביעי, 11 במרץ 2009
יום ראשון, 8 במרץ 2009
הסבת מראה מוארת לשימוש בלדים
לטובת חסכון בחשמל, הסבתי מראה מגדילה שהייתה מוארת בשתי נורות להט
לשימוש בעשרים וארבעה לדים חסכוניים
צריכת הזרם אחרי השינוי ירדה לשליש מצריכת הזרם מקודם בעוד שעוצמת התאורה החדשה גבוהה יותר.
כאן עשיתי שימוש בנגד לויסות הזרם אולם קיים פתרון טוב יותר.
לשימוש בעשרים וארבעה לדים חסכוניים
צריכת הזרם אחרי השינוי ירדה לשליש מצריכת הזרם מקודם בעוד שעוצמת התאורה החדשה גבוהה יותר.
כאן עשיתי שימוש בנגד לויסות הזרם אולם קיים פתרון טוב יותר.
יום שישי, 6 במרץ 2009
גלגלים במקום רגליים
אוברול למערכת סיסמי סטריט מתוצרת טייקו
יש לנו מערכת ישנה של מכונית שלט רחוק סיסמי סטריט מתוצרת טייקו. המערכת יפה מאוד אבל המכניקה לא בנויה טוב ועברה מספר תיקונים ושינויים עד שהגיעה לעבודה תקינה. עקפתי את הקלאץ' שנשבר בתוך הגלגלים, החלפתי שני גלגלי שיניים ושתי גלגלות בג'ירבוקס שנראה כך
החלפתי את טרנזיסטורי הדחף מטרנזיסטורים רגילים לטרנזיסטורי הספק כדי לספק יותר כוח למנוע
המעגל האלקטרוני מכונה גשר H.
המכונית המורכבת נראית כך
במערכת המלאה יש גם תחנת שטיפה למכונית שבה מכניקה מחזיקה את המכונית הנוסעת משך מספר סיבובי גלגלים עד שגלגל שיניים משחרר את המעצור והמכונית ממשיכה לנסוע. במכניקת תחנת השטיפה נסדקו ארבעה גלגלי שיניים שאותם הדבקתי חזרה לציר שעליו הם מורכבים עם דבק חמש שניות.
כך נראית המערכת השלמה המשופצת
הירשם ל-
רשומות (Atom)